Riemsdijk, A


 Home
Up
Reporten
Medewerkers
Schedule
Archief
Maps
Search
Contact Us
About Us

Anny Riemsdijk - v/d Stam schrijft op 6 februari 2007 (ontvangen op 13 februari 2007):

QUOTE

Rotterdam 6-2-07

Beste Ton,

Een paar weken geleden las ik een stukje in de Oud Rotterdammer. Ik zag een foto van een vrouw met twee kinderen en zag direct dat het een foto was van mijn tante Gerda, een van de jongere zusters van mijn moeder, Marie v/d Stam was. Daar kwamen mij bij herinneringen boven uit mijn vroegere jeugd. Ik ben geboren in 1922 en logeerde als kind ieder weekend bij Opoe en Opa van Goch. Je moeder had in die periode, ongeveer 1930-1931, verkering met je vader Frans van Vugt.en zij brachten mij ’s Zondagsavond altijd naar huis. Op de hoek Langehilleweg - Hillevliet was toen en nu nog steeds een cafe en daar kreeg ik dan een glaasje limonade en dat was dan een hele tractatie en ik ben dat nooit vergeten. Door de oorlog en ander naoorlogse omstandigheden is het contact met de familie van Goch wat verwaterd. Helaas is je vader heel jong gestorven en stond je moeder er alleen voor. Toen zij op de Strevelsweg woonde ben ik nog wel eens bij haar geweest. Ik stuur dit mailtje via mijn buurvrouw naar jou. Je moeder was inderdaad een heldin om met jullie die tocht te maken. Zelf ben ik na 11 Nov. ’44 naar Zwolle gefietst om kleren te brengen naar mijn man en die is weer van Zwolle naar Rotterdam gelopen toen hij de benen had genomen bij de moffen. Ik hoop dat ik je een plezier doe met deze mail en wens je verder het allerbeste. Hartelijke groeten. Anny van Riemsdijk v/d Stam, Moliereweg 161. 3076 G.B. Rotterdam.

UNQUOTE


Ton van Vugt schrijft op 14 februari 2007:

Beste Anny:

Wat een verrassing om een brief en de leuke herinnering van mijn vader en moeder van je te ontvangen. Wij weten maar weinig van deze vroegere tijd. Ja, het is jammer dat die families zo uit elkaar vallen. Het was nog al ingewikkelt voor ons toen wij jong waren. De van Goch familie bestond, geloof ik, uit verschillende takken. Er ware de oudere die, geloof ik, van een moeder kwamen, en dan de group die van Oma Stubbe’s kant waren. Als ik het goed heb ben jij een dochter van Marie. Er waren nog anderen geloof ik met de naam Bets en Nico. De laatste was een fotograaf? Als je wil schrijf mij dan even over de familie takken.

Zoals je schreef is mijn vader erg jong overleden en moeder is ook al heel wat jaren heen. Ik heb speciaal mijn vader aanbeden maar eigenlijk kende ik hem niet goed. Ik verliet Holland om naar Australia te gaan in 1954. Dus heb ik hem nooit goed gekent. Ik vond het leuk dat je nog zo leuken dingen van mijn ouders kan vertellen. Ik zal dit ook naar mijn zus, Annie, schrijven. Nog iets anders, heb je nog fotoos van die tijd?

Ik ben pas een paar jaren geleden over mijn vader gedurende de oorlog geschreven want hij was toendertijd in Indonesia, Amerika en Engeland. Ik heb zijn reizen kunnen uitvinden en heb daar over geschreven en dat verleden jaar in een boekje aan de familie gegeven op een familie reunie die ik opgezet had.

Het schrijven bracht ook verschillende herinneringen van mijn moeder terug. In eerbied voor wat zij voor ons gedaan heeft in de oorlog ben ik bezig, met hulp van andere familie leden, om een heruitvoering van de hongertoch te organizeren. Het is veel werk maar wel de moeite waardt. Dat verhaal stond in de Oud Rotterdammer.

Zoals je gezien heb woon ik nu in Amerika met Genie, mijn vrouw, en onze kinderen. Wij zijn hier met een omweg in 1982 aangekomen en zullen hier wel blijven omdat onze drie kinderen allemaal in de buurt wonen.

Nogmaals bedankt voor je brief.

Ton van Vugt


Alle Deelnemers Dokter, D Familie Goch van, Gerard Kostense, R & B Klooster v/d, R Lente, F & T Meurs, H Pieterse, Frank Post. P Reimering, Ina Riemsdijk, A Ruiter de, D & F Ruiter de, J & R Ruiter de, W & B Soeters, A & W Soeters, F Soeters. M.F. Struijs van der, A Veenstra, H & J Vugt van, T


Afwachten of Anny nog wat wil schrijven en fotoos kan sturen.

 
Home | Up | Reporten | Medewerkers | Schedule | Archief | Maps | Search | Contact Us | About Us 

Copyright van Vugt & Soeters Families © 2007.
Voor problemen en vragen over deze website contact Anthony@van-vugt.com.
Laatste versie: 02/24/07.